Proč pověřit montáží nábytku někoho jiného


Výrobců nábytku je celá řada a liší se mezi sebou nejen výrobky samotnými, ale návody k montáži. Kupříkladu pořídíte-li si šatní skříň, od jednoho výrobce bude návod intuitivní a velmi podrobný a přesný, od jiného může být zcela nepřehledný a navíc vytištěný na velmi malém papírku. Nelze se tedy stoprocentně spoléhat na to, že se vám podaří nábytek sestavit velice snadno, a že pokud si objednáte nábytkovou sestavu do jedné místnosti, že ji budete mít během pár hodin zkompletovanou. Montáž nábytku však přináší i jiná úskalí:

nábytek v kuchyni

Díly jsou velké a těžké – u velkých kusů nábytku vás může překvapit rozměr jejich dílů, a pokud nemáte k ruce zdatného pomocníka, můžete s tím mít značné potíže. Velké díly vám mohou padat na zem, můžete o ně zakopávat, mohou se u nich odlomit rohy nebo krycí dýha. Některý nábytek se také vyrábí zcela záměrně kvůli úspoře materiálu z tenkých desek, a ty se mohou při montáži prohýbat a kroutit.

moderní nábytek

Schází vám potřebné nářadí – u některých výrobců se můžete setkat s tím, že vám spolu se spojovacím materiálem přibalí do sáčku i montážní klíče, např. nástrčné imbusy anebo klíče na šestihranné matice. Ty však mohou být velmi malé a ostré a špatně se s nimi pracuje. Výsledek vaší práce pak nemusí být valný, pokud nemáte doma lepší nářadí.

Schází vám fyzická kondice – každý není svalnatý řemeslník, mezi námi jsou lidé chronicky nemocní, se zdravotním omezením, těhotné ženy, maminky samoživitelky na mateřské dovolené, špatně pohybliví senioři atd. I toto je jeden z pádných důvodů povolat do služby stěhovací firmu, která si s montáží nábytku v Praze http://www.odnesto.cz/montaze-a-demontaze/ poradí, i když se jedná o složitější sestavy. Stěhovací firmu lze oslovit i tehdy, pokud se nikam nestěhujete, pouze jste nábytek právě zakoupili v obchodě a dovezli vám namísto očekávaných skříní a psacího stolu jen hromadu papírových krabic.